GS Leerdoelen H5.4

Image

Leerdoelen

Ga met je muis over de vraag of klik erop op telefoon om het antwoord te zien.

1- Hoe wordt China communistisch? Doordat in China constant gevochten werdt wouden de chinesen een oplossing. Die oplossing presenteerde zichzelf als het communisme, iedereen gelijk was het plan. Onder leiding van Mao Zedong werdt de CCP de grootste partij en werdt China in 1949 officieel communistisch.

2- Welke drie partijen strijden tegen elkaar? 1- Nationalisten
2- Communisten
3- Krijgsheren


3- Welke partij wint en waarom? De CCP omdat het land graag gelijkheid wil en Mao Zedong beloof dat met zijn vorm van communisme.

4- Hoe werkt het communisme van Mao? Hij begon met alles collectiviseren (op sovjet-voorbeeld). Daarna werden de boeren tot samenwerking gedwongen (landbouw-coorperaties). En de handel/industrie werdt genationaliseerd. China moest op eigen been de economie weer op gang zien te krijgen. 5- Welke overeenkomsten zie je tussen zijn communisme en dat van Lenin en Stalin? Eerst collectiviseren, dat gaat fout waarna hij een stapje terug neemt en het communisme eigenlijk langzaam wegvaagt.

6- Is China nu communistisch of kapitalistisch? China is officieel communistisch maar gebruikt meer regels en wetten van het kapitalisme waardoor het meer kapitalistisch is geworden. Het communisme werkte in China niet goed.