AK Leerdoelen H4.5

Image

Leerdoelen

Ga met je muis over de vraag of klik erop op telefoon om het antwoord te zien.

1- Je weet wat een klimaatconferentie is en kunt uitleggen waarom deze conferenties van belang zijn. Dit is een conferentie waarbij landen bij elkaar komen om te praten over klimaatverandering op lange termijn. Deze zijn belangrijk omdat we de aarde levend willen houden en niet kapot/onbewoonbaar maken.

2- Je kunt uitleggen waarom er kritieken zijn op het klimaatverdrag van Parijs. Alle landen hebben eigen belangen als het op klimaat aankomt zo hebben landen als Denemarken hier niet veel mee omdat ze al heel goed bezig waren zonder allemaal regeltjes en rompslomp.

3- Je kent de mogelijkheden om de uitstoot van emissies te verlagen (mitigatie). 1- Emissie plafond
2- CO2 opslag
3- Alternatieve energiebronnen


4- Je kunt een aantal voorbeelden noemen van maatregelen voor symptoombestrijding van klimaatverandering (adaptatie). 1- Dijken verhogen
2- Investeren in wateropslag


5- Je kent het verschil tussen adaptatie en mitigatie met betrekking tot klimaatverandering. Adaptatie is symptoombestrijding terwijl mitigratie het bestrijden van de bron is. Dit betekent bij klimaatverandering dat mitigratie dingen als CO2 opslag heeft en adaptatie dingen als dijken verhogen dit is alleen maar aanpassen en niet het probleem verhelpen.